SEMINAR EVROPSKA NEDELJA SPORTA

SEMINAR EVROPSKA NEDELJA SPORTA

Miloš Bunić je u ime Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, učestvovao na seminaru Evropska nedelja sporta koji je u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije održan 31. avgusta u sedištu ove organizacije.

Na seminaru je bilo reči o Evropskoj nedelji sporta kao i o organizaciji manifestacije Be Active Night koja se u organizaciji OKS već tradicionalno održava kao centralni deo ove manifestacije. Nivo fizičke aktivnosti na Starom kontinentu stagnira, a u nekim zemljama čak i opada. Ljudi sve više vode sedentaran način života. Evropska nedelja sporta, koja je pokrenuta 2015. godine, je zajednički odgovor na ovaj izazov kao i šansa za promociju fitnesa i sportske rekreacije.

Miloš Bunić je predstavio planove ove organizacije kada je u pitanju fitnes program na Be Active Night s obzirom da je SRFS partner OKS u organizaciji fitnes dela ovog događaja.

Govorio je i o detaljima projekta #BEACTIVE DAY koji Savez za rekreaciju i fitnes Srbije realizuje samostalno. Najavio je prezentacije grupnih fitnes programa u Beogradu na vodi, intrgeneracijski događaj u sportskom selu Kraj u Barajevu, manifestacije u gradovima širom Srbije kao i dan otvorenih vrata u fitnes klubovima.