BE ACTIVE DAY LAUNCH DAY SRBIJA

BE ACTIVE DAY LAUNCH DAY SRBIJA

U Privrednoj komori Srbije Savez za rekreaciju i fitnes Srbije je 12. jula prigodnim panelom obeležio početak kampanje Be Active Day na kome su prezentovani svi benefiti bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću. Na panelu su učestvovali Mladen Đorić iz Privredne komore Srbije, doc. dr Duško Spasovski sa Medicinskog Fakulteta, Nikola Đorđević iz kompanije Sport Time Balkans, regionalni brand manager brenda Nike i Miloš Bunić u ime organizatora.

Na ovom partnerskom sastanku su učestvovali predstavnici fitnes klubova, trkačkih grupa, škola sporta za decu, fitnes kompanija, škola, teritorijalnih sportskih saveza, državnih organa, fitnes agregatora i drugih organizacija koji su izrazili spremnost da se pridruže ovoj kampanji. Sa predstavnicima fitnes klubova je dogovoreno da 23. septembar bude dan otvorenih vrata u klubovima, a sa ostalima je bilo reči o modalitetima učešća u ovom projektu.

Svako od govornika je predstavio značaj redovnog vežbanja iz svoje oblasti: doc. dr Duško Spasovski je govorio o zdravstvenim benefitima fitnesa, Mladen Đorić o značaju koje redovna fizička aktivnost ima za privredu, a Nikola Đorđević je predstavio sportske događaje koje Nike kao brend podržava i najavio saradnju povodom ovog projekta.

Miloš Bunić je predstavio detalje Be Active Day projekta i naglasio da je ovaj projekat otvoren za sve: kako one koji u njemu učestvuju kao vežbači, tako i za one koji žele da mu se priključe kao organizatori aktivnosti. Istakao je da je ovaj projekat, koji se 23. septembra održava širom Evrope, deo Evropske nedelje sporta Evropske komisije i naglasio koji su benefiti koje klubovi mogu da očekuju od učešća. Predstavio je sajt www.beactiveday.rs kao i društvene mreže projekta u Srbiji.