Be Active Day Campaign Workshop

Be Active Day Campaign Workshop

U ime Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Miloš Bunić je prisustvovao radionici povodom kampanje za #BEACTIVE DAY koja je 27. i 28. aprila održana u Budimpešti. Organizator ove radionice bila je asocijacija Aktivna Evropa (Europe Active), a pored predstavnika ove organizacije radionici su prisustvovali i predstavnici udruženja iz Srbije, Francuske, Letonije, Portugala, Rumunije, Severne Makedonije, Češke i Grčke.

Kampanja #BEACTIVE DAY je deo Evropske nedelje sporta Evropske komisije i osmišljena je da se pozabavi pitanjem neaktivnosti kroz osnovnu poruku #BEACTIVE.

#BEACTIVE DAY je kampanja fizičke aktivnosti koja slavi zabavu u fitnesu i fizičkoj aktivnosti i sastoji se od BESPLATNIH događaja i aktivnosti koje se odvijaju u fitnes i sportskim centrima, parkovima, ulicama, školama, univerzitetima i radnim mestima, dok ljudi prihvataju da budu fizički aktivni tokom dana. #BEACTIVE DAY je važan kao inspiracija za ljude da se malo više kreću i bolje razumeju prednosti aktivnog načina života. Koncept #BEACTIVE DAY je zasnovan na nacionalnim kampanjama za fitnes dan koje su uspešno razvijene u mnogim evropskim zemljama i pokazuje da je to prava formula za uspeh.

#BEACTIVE DAY 2023 biće održan 23. septembra.